Tak jak
obiecywaliśmy, powoli przymierzamy się do zmiany naszej bazowej
mieszanki do espresso KOFEINA BLEND. W tym celu wybraliśmy się do
laboratorium Coffee Proficiency. Niestety wiele szczegółów nie możemy
zdradzać :P
W skrócie:
- jak zwykle świetna atmosfera,
- wiele dobrych i bardzo dobrych kaw,
- wiele przesiorbanych filiżanek,
- stan przećpania kawowego, który nadal trwa :),
- nowa wiedza i doświadczenia.
Szykujcie się na niezły pocisk :D
Dzięki: Filip Bartelak, Elżbieta Citak, Błażej Walczykiewicz za pomoc i gościnę :)
- jak zwykle świetna atmosfera,
- wiele dobrych i bardzo dobrych kaw,
- wiele przesiorbanych filiżanek,
- stan przećpania kawowego, który nadal trwa :),
- nowa wiedza i doświadczenia.
Szykujcie się na niezły pocisk :D
Dzięki: Filip Bartelak, Elżbieta Citak, Błażej Walczykiewicz za pomoc i gościnę :)
Ciekawa akcja
OdpowiedzUsuńNigdy jeszcze nie byłam na takim teście kawy. Ale chętnie bym się wybrała bo jestem wielką fanką świeżo zaparzonej oraz aromatycznej kawy (codziennie z rana piję, wybieram zwykle kawę ziarnistą do ekspresu). Czasami cappuccino, czasami espresso. W zależności na co mam danego dnia ochotę.
OdpowiedzUsuńDobra kawa wymaga odpowiedniego podania:
https://homeandpassion.pl/blog/jak-podawac-kawe-czyli-savoir-vivre-serwowania-kawy/
Na stronie jest napisany savoir vivre podania kawy.