niedziela, 17 marca 2013

Pierwsze podejście do nowej kawy do espresso - CP LAB 16.03.2013

Tak jak obiecywaliśmy, powoli przymierzamy się do zmiany naszej bazowej mieszanki do espresso KOFEINA BLEND. W tym celu wybraliśmy się do laboratorium Coffee Proficiency. Niestety wiele szczegółów nie możemy zdradzać :P
 
W skrócie:
- jak zwykle świetna atmosfera,
- wiele dobrych i bardzo dobrych kaw,
- wiele przesiorbanych filiżanek,
- stan przećpania kawowego, który nadal trwa :),
- nowa wiedza i doświadczenia.

Szykujcie się na niezły pocisk :D

Dzięki: Filip Bartelak, Elżbieta Citak, Błażej Walczykiewicz za pomoc i gościnę :)
 

































 

2 komentarze:

  1. Nigdy jeszcze nie byłam na takim teście kawy. Ale chętnie bym się wybrała bo jestem wielką fanką świeżo zaparzonej oraz aromatycznej kawy (codziennie z rana piję, wybieram zwykle kawę ziarnistą do ekspresu). Czasami cappuccino, czasami espresso. W zależności na co mam danego dnia ochotę.

    Dobra kawa wymaga odpowiedniego podania:
    https://homeandpassion.pl/blog/jak-podawac-kawe-czyli-savoir-vivre-serwowania-kawy/

    Na stronie jest napisany savoir vivre podania kawy.

    OdpowiedzUsuń