wtorek, 6 stycznia 2015

Noworoczny Projekt Cupping | Kofeina 2.0 | Opole | 06.01.2015 | relacja


Noworoczny Projekt Cupping | Kofeina 2.0 | Opole | 06.01.2015!

Podsumowując na stole było 12 kaw:

pierwsze cztery to Ameryka:
1. Kostaryka Ortiz 2000 - Kofi Brand (PL)
2. Nikaragua Finca Limoncillo Washed Red Pacamara - 3FE (IRL)
3. El Salvador Finca El Aguila - JB Kaffee (DE)
4. Ekwador La Papaya - Coffee Proficiency (PL)

pozostałych 8 kaw to Afryka:
5. Rwanda Zirikana - Intelligentsia (USA)
6. Etiopia Guji - Svit Kavy (UKR)
7. Etiopia Deri Kochoa - Red Roasters of Coffee (USA)
8. Kenia Ngariama AA - Coffee Angel (IRL)
9. Kenia Kaiguri - Red Roasters of Coffee (USA)
10. Kenia Kangunu - Stumptown (USA)
11. Kenia Thiriku - Counter Culture Coffee (USA)
12. Kenia Gikirima Embu - Blue Bottle (USA)

Po kilkukrotnym przejściu stołu, w ślepym cuppingu, uczestnicy wyłonili najlepsze kawy:
1. Etiopia Deri Kochoa - Red Roasters of Coffee (USA)
2. Etiopia Guji - Svit Kavy (UKR)
3. Kenia Ngariama AA - Coffee Angel (IRL)

Pozostałymi wyróżnionymi kawami były:
1. Kostaryka Ortiz 2000 - Kofi Brand (PL)
2. Ekwador La Papaya - Coffee Proficiency (PL)
3. Kenia Gikirima Embu - Blue Bottle (USA)

Dziękujemy uczestnikom za przybycie, szczególnie tym, co przyjechali z daleka

Dziękujemy Piotrowi Stanisławskiemu za kawy z USA! :) 


Dziękujemy Tomkowi - www.tomaszjanta.pl za zdjęcia!

Zapraszamy na dripa z powyższych kaw do obu Kofein!

Do zobaczenia!
— w Kofeina 2.0.
Krzysiek





































 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz