"Kofeina Blend, wersja zimowa" | Coffee Proficiency Lab | Kraków | 09.11.2013
Dzisiejszy dzień spędziliśmy w laboratorium Coffee Proficiency,
gdzie tworzyliśmy nowy Kofeinowy Blend, tym razem w wersji zimowej.
Rozpoczęliśmy od wyboru składników, a następnie ustaliliśmy proporcje.
Zapowiada się bardzo ciekawa kawa, o której napiszemy za niedługo. Póki
co po weekendzie pierwsza partia zostanie wypalona i jak kilka dni
pooddycha to pojawi się w naszych młynkach.
Na deser odpaliliśmy
Slayera. Wbrew pozorom to niezły kombajn, który daje ogromne możliwości
parzenia espresso. Wszystkie elementy i ich położenie, dokładnie
przemyślane, a to, co najbardziej cieszy to prostota wykonania. Nie ma
potrzeby odkręcania miliona śrubek i paneli, by dostać się do "wnętrza".
Kilka sekund, 4 śruby i wszelkie zawory są w zasięgu ręki. Wycisnęliśmy
z niego kilka smacznych kocurów
Dla zainteresowanych, na najbliższych targach HORECA, podczas których będzie się odbywała Pro-Infuzja Barista Challenge i eliminacje do Mistrzostw Polski Barista, będziecie mogli zrobić sobie zdjęcie ze Slayerem za symbolicznego piątaka hehe:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz