Miło tak wspominać ważne, a za razem bardzo przyjemne wydarzenia, które miały miejsce w zeszłym roku. Pro-infuzja była jednym z nich. Cały pomysł zorganizowania tej imprezy na targach wyszedł podczas niezobowiązującej rozmowy z Filipem Bartelakiem, który stwierdził, że na HoReCe będzie stanowisko Coffee Proficiency, więc dlaczego nie zorganizować śląskiej ligi baristów właśnie w Krakowie. Pomysł ten szybko zaakceptowali ojcowie Proinfuzji: Błażej i Paweł, więc nie pozostało nic, jak wszystko zorganizować. Początkowo wydawało się, że to żaden problem zrobić zawody, w końcu już dwie edycje Pro-infuzji obyły się wcześniej. Jedna w Kafo Kawiarni w Gliwicach, a druga w restauracji Consonni w Częstochowie. Tym razem okazało się jednak, że organizacja zawodów na wysokim poziomie jednoznaczna jest z dużym zaangażowaniem, poświęceniem i ciężką pracą. Na szczęście nie trafiło na obiboków :) Każdy z nas wziął do serca całe to przedsięwzięcie i z przyjemnością codziennie poświęcał swój wolny czas, by dopiąć wszystko na ostatni guzik.
Efekt? Każdy widział :) Pasja, zaangażowanie, miłość do dobrej kawy, a wszystko non profit, wystarczą by zorganizować zawody w dwóch kategoriach: Black (alternatywne metody parzenia kawy) i White (Latte Art techniką free pour) na bardzo wysokim poziomie i na świetnym sprzęcie!
Tych, którzy nie widzieli zachęcam do obejrzenia galerii poniżej :)
W skrócie:
2 konkurencje
27 zawodników
Efekt? Każdy widział :) Pasja, zaangażowanie, miłość do dobrej kawy, a wszystko non profit, wystarczą by zorganizować zawody w dwóch kategoriach: Black (alternatywne metody parzenia kawy) i White (Latte Art techniką free pour) na bardzo wysokim poziomie i na świetnym sprzęcie!
Tych, którzy nie widzieli zachęcam do obejrzenia galerii poniżej :)
W skrócie:
2 konkurencje
27 zawodników
Zwycięzcy konkurencji BLACK:1. Paulina Miczka aka Panda z Kafo Kawiarni z Gliwic
2. Miłosz Strojkowski z Ministerstwa Kawy z Warszawy
3. Marta Rożek z Kafo Kawiarni z Gliwic
2. Miłosz Strojkowski z Ministerstwa Kawy z Warszawy
3. Marta Rożek z Kafo Kawiarni z Gliwic
Zwycięzcy konkurencji WHITE:1. Wojtek Łasicki z Kawiarni Kofeina z Opola
2. Paweł Wojtysiak z Caffe Trybunalska z Lublina
3 i 4. Maciej Megas ze Spazio w Krakowie i Mateusz Gaca z Brisman Kawowy Bar z Poznania
2. Paweł Wojtysiak z Caffe Trybunalska z Lublina
3 i 4. Maciej Megas ze Spazio w Krakowie i Mateusz Gaca z Brisman Kawowy Bar z Poznania
Na koniec ci, dzięki którym odbyło się całe to wydarzenie:
- Coffee Proficiency – w osobie Filipa Bartelaka za udostępnienie miejsca na targach, sprzęt udostępniony w trakcie zawodów, wspaniały baner Pro-Infuzji, kawę na zawody “black” i nagrody w tej części,
- MK Cafe Espresso Professional – w osobie Błażeja Walczykiewicza za kawę i nagrody na część “white” oraz za koordynację zawodów,
- Kafo Kawiarnia – w osobie Pawła Siemaszko za koordynację zawodów, pomysł, pasję i inspirację do działania,
- Kawiarnia Kofeina – w osobie Artura Porady i Krzysztofa Barabosza za koordynację, oprawę graficzną, koszulki dla zawodników i organizatorów, za doskonałą konferansjerkę i pozytywna energię,
- Cafe Silesia – w osobie Olka Koniga za akcesoria Hario, Chemex, Aeropress udostępnione na zawodach części “black” i nagrodę do tej części,
- Akcesoria Barista – w osobie Barbary Dzieża za zorganizowanie we współpracy z Marcinem Wójciakiem i Kawiarnią Tektura z Krakowa wspaniałego Barista Party,
- Art Coffee – w osobie Jerzego Stankiewicza za udostępnienie ekspresów ciśnieniowych Dalla Corte DC Pro na część “white”,
- Primulator – za udostępnienie młynków Mahlkonig K 30 na część “white”,
- Kawiarni Tektura – za udostępnienie swojej kawiarni, ekspresu ciśnieniowego i wspaniałą organizacje barista party w trakcie jej trwania.
- Coffee Proficiency – w osobie Filipa Bartelaka za udostępnienie miejsca na targach, sprzęt udostępniony w trakcie zawodów, wspaniały baner Pro-Infuzji, kawę na zawody “black” i nagrody w tej części,
- MK Cafe Espresso Professional – w osobie Błażeja Walczykiewicza za kawę i nagrody na część “white” oraz za koordynację zawodów,
- Kafo Kawiarnia – w osobie Pawła Siemaszko za koordynację zawodów, pomysł, pasję i inspirację do działania,
- Kawiarnia Kofeina – w osobie Artura Porady i Krzysztofa Barabosza za koordynację, oprawę graficzną, koszulki dla zawodników i organizatorów, za doskonałą konferansjerkę i pozytywna energię,
- Cafe Silesia – w osobie Olka Koniga za akcesoria Hario, Chemex, Aeropress udostępnione na zawodach części “black” i nagrodę do tej części,
- Akcesoria Barista – w osobie Barbary Dzieża za zorganizowanie we współpracy z Marcinem Wójciakiem i Kawiarnią Tektura z Krakowa wspaniałego Barista Party,
- Art Coffee – w osobie Jerzego Stankiewicza za udostępnienie ekspresów ciśnieniowych Dalla Corte DC Pro na część “white”,
- Primulator – za udostępnienie młynków Mahlkonig K 30 na część “white”,
- Kawiarni Tektura – za udostępnienie swojej kawiarni, ekspresu ciśnieniowego i wspaniałą organizacje barista party w trakcie jej trwania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz