niedziela, 12 stycznia 2014

Projekt Cupping | Kofeina 2.0 | Opole | 18.01.2014



Już w najbliższą sobotę o godzinie 9:30 w Kofeinie 2.0 na Placu Teatralnym odbędzie się kolejna edycja Projektu Cupping. Tym razem na stole zestawimy kawy wypalone przez:
Coffee Proficiency
Kofi Brand
Drop Coffee
Java Coffee Company

Dla niewtajemniczonych:

Cupping / Cup Tasting: to metoda degustowania kawy przez profesjonalnych testerów. Nieformalnie może być stosowana przez każdego z nas w warunkach domowych. Pozwala na poznanie aromatów i profilu smakowego kawy. Istnieje kilka usystematyzowanych sposobów testowania i oceny kawy takich jak na przykład "cup of excellence". Głównym celem cuppingu poza poznawaniem smaku i aromatu konkretnej kawy jednorodnej jest kontrola jakości testowanych ziaren. Oznacza to, że umożliwia ocenę ilości i rodzajów defektów w kawie.

Wjazd symboliczny: 5pln

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz