Nasza Aurelia znalazła nowy dom - Cukiernio -
kawiarnię przy Sokolnickiego w Sandomierzu! Oczywiście nie
zostawilibyśmy jej bez wcześniejszego wyszkolenia ekipy. Dwudniowe
szkolenie rozpoczęliśmy tradycyjnie sporą dawką ciekawej, kawowej wiedzy,
łamiąc przy tym kilka, a nawet kilkanaście kawowych stereotypów.
Następnie już przy Aurelii dziewczyny trenowały espresso, próbowaly to
właściwie zaparzone, to przepalone i niedoparzone. Uczyły się również
regulować i rozkręcać młynek, tak by w miarę potrzeby robić korekty,
jeśli espresso nie byłoby poprawne. Mając to za sobą przyszła pora na
zabawy z mleczkiem. Na koniec szkolenia przewałkowaliśmy temat
alternatywnych metod parzenia kawy. Co ważne, dziewczyny od razu
zdecydowały się na wprowadzenie do swojej oferty kawy parzonej przy
użyciu Syfona :) Tak węc już za niedługo będziecie mogli się napić
dobrej czarnej w Sandomierzu! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz