Ważne wydarzenie w Kofeinie!
Od dziś 22.06.2012, aż do wyczerpania zapasów codziennie w DRIPach (V60, Chemex, Aeropress) nowa, nieprzeciętna kawa!
Będziecie mogli napić się kaw segmentu Specialty i Cup of Excellence, a to wszystko
w standardowej cenie:)
Kawy pochodzą z różnych regionów świata (m.in. Kenia, Etiopia, Rwanda, Columbia...)
Wypalone zostały w różnych, niszowych palarniach:
KAFFA (Norwegia)
Market Lane Coffee (Australia)
Parallel (Kanada)
Ritual (USA)
KOPPI (Szwecja)
Solberg & Hansen (Norwegia)
Tim Wendelboe (Norwegia)
dieRosterin (Austria)
W ramach wyjaśnień:
Kawa Specialty to kawa wysokiej jakości. Jakość ta nie jest determinowana jedynie smakiem i aromatem, lecz również tym z jakiej uprawy pochodzą ziarna, jak były zbierane, jaka była ich obróbka, czy zawierają defekty itd. Ocena jakości przeprowadzana jest zgodnie z wytycznymi Amerykańskiego Stowarzyszenia Kawy Wysokiej Jakości (Specialty Coffee Association of America – SCAA)
Cup of Excellence - jest to najbardziej prestiżowy tytuł przyznawany kawom. W każdym producenckim kraju raz w roku wybiera się najlepsze kawy. Każda próbka oceniana jest pięć razy, tylko te najwyższej jakości, charakteryzujące się powtarzalnością trafiają do ścisłego finału. Zwycięskie ziarna osiągają zawrotne ceny na aukcjach.
Od dziś 22.06.2012, aż do wyczerpania zapasów codziennie w DRIPach (V60, Chemex, Aeropress) nowa, nieprzeciętna kawa!
Będziecie mogli napić się kaw segmentu Specialty i Cup of Excellence, a to wszystko
w standardowej cenie:)
Kawy pochodzą z różnych regionów świata (m.in. Kenia, Etiopia, Rwanda, Columbia...)
Wypalone zostały w różnych, niszowych palarniach:
KAFFA (Norwegia)
Market Lane Coffee (Australia)
Parallel (Kanada)
Ritual (USA)
KOPPI (Szwecja)
Solberg & Hansen (Norwegia)
Tim Wendelboe (Norwegia)
dieRosterin (Austria)
W ramach wyjaśnień:
Kawa Specialty to kawa wysokiej jakości. Jakość ta nie jest determinowana jedynie smakiem i aromatem, lecz również tym z jakiej uprawy pochodzą ziarna, jak były zbierane, jaka była ich obróbka, czy zawierają defekty itd. Ocena jakości przeprowadzana jest zgodnie z wytycznymi Amerykańskiego Stowarzyszenia Kawy Wysokiej Jakości (Specialty Coffee Association of America – SCAA)
Cup of Excellence - jest to najbardziej prestiżowy tytuł przyznawany kawom. W każdym producenckim kraju raz w roku wybiera się najlepsze kawy. Każda próbka oceniana jest pięć razy, tylko te najwyższej jakości, charakteryzujące się powtarzalnością trafiają do ścisłego finału. Zwycięskie ziarna osiągają zawrotne ceny na aukcjach.
ZAPRASZAMY!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz