Po
największej imprezie kawowej World Coffee Events w Wiedniu zostało nam
sporo dobrej kawy więc podzieliliśmy się nią z Wami na prawdopodobnie pierwszym cuppingu na Opolszczyźnie. Zorganizowaliśmy go wspólnie z Filipem Bartelakiem z Coffee Proficiency.
Kapowaliśmy rarytasy z tak kultowych palarni jak:
KAFFA (Norwegia)
Market Lane Coffee (Australia)
Parallel (Kanada)
Ritual (USA)
KOPPI (Szwecja)
Coffee Proficiency (Polska)
Has Bean(Anglia)
Solberg & Hansen (Norwegia)
Tim Wendelboe (Norwegia)
dieRosterin (Austria)
Square Mile(Anglia)
i wiele innych
Całość podzielona była na dwie tury. Pierwsza dotyczyła jedynie kaw pochodzących
z Afryki, druga natomiast to kawy z Amerykii Środkowej i Ameryki Południowej.
Kapowaliśmy rarytasy z tak kultowych palarni jak:
KAFFA (Norwegia)
Market Lane Coffee (Australia)
Parallel (Kanada)
Ritual (USA)
KOPPI (Szwecja)
Coffee Proficiency (Polska)
Has Bean(Anglia)
Solberg & Hansen (Norwegia)
Tim Wendelboe (Norwegia)
dieRosterin (Austria)
Square Mile(Anglia)
i wiele innych
Całość podzielona była na dwie tury. Pierwsza dotyczyła jedynie kaw pochodzących
z Afryki, druga natomiast to kawy z Amerykii Środkowej i Ameryki Południowej.
Była spora libacja kawowa:)
Co tu dużo mówić:P Kto nie był ten trąba!
Reszta ziaren po cuppingu trafiła do Kofeiny (na Kościuszki), gdzie przez najbliższy tydzień będą zaparzane w DRIPach :)
Reszta ziaren po cuppingu trafiła do Kofeiny (na Kościuszki), gdzie przez najbliższy tydzień będą zaparzane w DRIPach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz