Kawa i CSR (czyli Biznes Odpowiedzialny Społecznie) w jednym miejscu.
W miniony wtorek we współpracy z 92coffee.pl gościliśmy na konferencji CSR-day w Wyższej Szkole Handlowej we Wrocławiu. Przez cały dzień trwania warsztatów parzyliśmy dobrą kawę na wiele sposobów. Fani mleczka rozsmakowywali się w kremowym cappuccino, lecz po czasie i tak zdołaliśmy przekonać ich do dobrej czarnej parzonej metodami alternatywnymi: w dripie, chemexie, czy syfonie :)
Nie bylibyśmy sobą gdybyśmy nie złamali przy tym parę stereotypów na temat kawy.
Cieszy bardzo to, że coraz więcej osób uświadamia sobie, że to co piją na co dzień w domu, dodając z automatu mleka i cukru, nie ma nic wspólnego ze smakiem prawdziwej kawy, a ten wcale nie jest gorzki, nieprzyjemny, wykręcający usta i pozostawiający nieprzyjemny posmak, lecz delikatny, z kwasowością muskającą język, sporą słodyczą i szeroką paletą aromatów.
Nie ma co się rozpisywać. Rewolucja trwa, dobra kawa wraca na języki!
fot. Michał Kędra
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz