W minioną sobotę (10.03) odbyły się 2 Warsztaty Kawowe w kawiarni Rozrusznik (Wrocław).
W części teoretycznej przedstawiona została droga ziarna kawy od plantacji, aż do filiżanki, a następnie alternatywne metody parzenia kawy.
W części praktycznej pokazana została różnica między:
- kawą przemysłową, a kawą ekologiczną
- czystą Arabiką, a czystą Robustą
oraz różnice między poszczególnymi alternatywnymi metodami parzenia kawy (Chemex, V60, Aeropress, French Press, Syfon)
- kawą przemysłową, a kawą ekologiczną
- czystą Arabiką, a czystą Robustą
oraz różnice między poszczególnymi alternatywnymi metodami parzenia kawy (Chemex, V60, Aeropress, French Press, Syfon)
... i tak aż do późnego wieczora trwała cała zabawa.
Dziękujemy uczestnikom za przybycie, mamy nadzieję, że wiedza przekazana podczas warsztatów nie pójdzie na marne.
Zycie jest zbyt krótkie na kiepską kawę!
Dziękujemy uczestnikom za przybycie, mamy nadzieję, że wiedza przekazana podczas warsztatów nie pójdzie na marne.
Zycie jest zbyt krótkie na kiepską kawę!
To ja dziękuje za pyszną kawę i dużo, dużo przydatnej wiedzy o jej parzeniu:). Już się nie mogę doczekać kiedy będę w okolicach Opola żeby wpaść do was na pyszną KAWĘ :) Jeszcze raz dzięki za kurs i do zobaczenia na kawie:) Michał K
OdpowiedzUsuń