sobota, 9 listopada 2013

"Kofeina Blend, wersja zimowa" | Coffee Proficiency Lab | Kraków | 09.11.2013

Dzisiejszy dzień spędziliśmy w laboratorium Coffee Proficiency, gdzie tworzyliśmy nowy Kofeinowy Blend, tym razem w wersji zimowej. Rozpoczęliśmy od wyboru składników, a następnie ustaliliśmy proporcje. Zapowiada się bardzo ciekawa kawa, o której napiszemy za niedługo. Póki co po weekendzie pierwsza partia zostanie wypalona i jak kilka dni pooddycha to pojawi się w naszych młynkach.
Na deser odpaliliśmy Slayera. Wbrew pozorom to niezły kombajn, który daje ogromne możliwości parzenia espresso. Wszystkie elementy i ich położenie, dokładnie przemyślane, a to, co najbardziej cieszy to prostota wykonania. Nie ma potrzeby odkręcania miliona śrubek i paneli, by dostać się do "wnętrza". Kilka sekund, 4 śruby i wszelkie zawory są w zasięgu ręki. Wycisnęliśmy z niego kilka smacznych kocurów

Dla zainteresowanych, na najbliższych targach HORECA, podczas których będzie się odbywała Pro-Infuzja Barista Challenge i eliminacje do Mistrzostw Polski Barista, będziecie mogli zrobić sobie zdjęcie ze Slayerem za symbolicznego piątaka hehe:)















 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz